Pene cu costita afumata

Atunci cand sunt in pana de idei sau ma grabesc si vreau ceva gustos apelez la o reteta cu paste fainoase. Asa am facut si astazi. Cum in camara si frigider aveam ceva ingrediente am facut „pene” cu costita afumata.

Ingrediente: 200 gr pene (macaroane scurte), 100 gr costita afumata, o rosie mare, 3 fire ceapa verde – ridichile sunt pentru simetrie si decor 🙂

Mod de preparare: se fierb penele „al dente” conform indicatiilor de pe pachet. Intr-o craticioara se pune costita afumata taiata felii, nu este nevoie de ulei pentru ca prin prajire ea lasa suficienta grasime. Cand este putin prajita se adauga ceapa taiata  rondele, se calesc putin impreuna dupa care se adauga rosia bucatele. Se pune capacul pe cratita se se lasa sa-si transfere aromele. Daca nu este suficient sos se pot adauga 2-3 linguri de bulion si putina apa. Nu am pus sare si piper, costita fiind suficient de condimentata.

Singurul condiment, cateva frunze de busuioc tocat marunt (eu tai frunzele cu foarfeca 🙂

cu care am si decorat gustoasele „pene”.

Distribuie pe:

2 comentarii la „Pene cu costita afumata”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *