Pentru ca este toamna si se gaseste varza din belsug, m-am gandit sa fac o mancare de varza cu carnat. Se prepara usor si repede. Nu necesita cine stie ce pricepere, poate s-o execute orice incepator. Si este chiar delicioasa.
Ingrediente: varza, ceapa, ardei kapia, carnat, rosii in bulion, sare, piper, cimbru si marar, putin ulei
Mod de preparare: se toaca ceapa si ardeiul care se calesc intr-o lingura de ulei, varza se taie fideluta si carnatul bucati.
Varza tocata fideluta se condimenteaza cu sare si piper, se aseaza jumatete din cantitate in cratita unsa cu ulei, se pune ceapa si ardeiul calit iar deasupra carnatul taiat feliute sau bucati mai mari, dupa preferinta. Se termina asamblarea cu alt strat de varza.
…
Cand totul este pus in cratita, se deschide cutia de rosii in bulion, se toarna peste varza iar deasupra se presara cimbru si marar tocat.
…
Se toarna doua cani de apa si se pune cratita la fiert la foc moderat pana este gata. Intre timp daca scade, se completeaza cu apa calda. Cand varza este fiarta se opreste focul si se lasa sa se raceasca.
Se serveste cu smantana, mamaliguta sau ardei iute dupa preferinta. Este mai buna a doua zi.
La iarna se poate face cu varza acra. Este la fel de buna.
v>
BUNA, O SA FAC SI EU IMEDIAT,SUNT IN ITALIA DE 6 ANI ,SI AM UITAT GUSTUL VERZEI CU MAMALIGA!
Toate cele bune de „acasa”. Intru imediat la tine pe blog sa ma inspir din bunatatile italiene.
Din pacate nu am gasit nimic de bucatareala dar sigur te voi citi pentru ca-mi place cum si ce scrii. Felicitari!
iti dau o reteta de alici con spaghetti cauta in google.it
alici miez de paine uscata ,nuci zdrobite si prajite spaghetti.
destul sa scrii
alici con spaghetti in google si vezi retete,am probat aceasta reteta azi este f buna,buon apetit
Foarte bun! N`am mai facut de mult varza cu carnat. Te pup