Ingrediente: o conopida potrivit de mare, bucati de carne de porc sau pui (eu am folosit carne de gulas), o ceapa alba, marar, rosii si suc de rosii, sare si piper, putin ulei.
Mod de preparare: se desface buchetele conopida si se opareste in apa cu sare. Ceapa se toaca marunr si se caleste in putin ulei, se adauga carnea taiata bucati mici, se lasa putin dupa cre se stinge cu rosiile decojite si tocate si un pahar din apa in care s-a oparit conopida (strecurata). Se pune capacul pe cratita si se lasa sa fiarba pana carnea este moale. Se adauga sucul de rosii si conopida.
Se condimenteaza, se mai fierbe la foc mic impreuna. La final se pune mararul tocat.
Se serveste cu smantana. Este o mancare facut des la mama acasa si daca o incercati veti vedea ca este delicioasa.
Imi place mult conopida. Are un gust deosebit. Am mancat conopida pane, am pus la murat…dar de reteta asta nu stiam. O voi incerca cat mai curand. Pupici!
Incearca si sigur o sa-ti placa. Sa-mi spui.