Pui in sos de tarhon

Ingredinete: piept de pui (pulpe, aripi), 1 ceapa mica tocata, 2 catei de usturoi, ulei de masline, 1/2 cana supa de pui, 1/2 cana de vin, 3 linguri de smantana, tarhon tocat (eu am folosit uscat), 1 lingura de mustar ( L’Imperiale-foarte bun), sare, piper negru

Mod de preparare: Bucatile de pui se condimenteaza cu sare si piper, se pun intr-un vas yena, se adauga  ulei de maslina, un catel de usturoi tocat si putina apa. Se introduce in cuptor pana se patrund si se rumenesc frumos.

Cand friptura de pui este gata, se scot bucatile pe o farfurie separat, iar sosul rezultat se pune intr-o cratita antiaderenta si se pregateste sosului de tarhon cu mustar. Se pune cratita pe foc si se adauga ceapa si usturoiul tocat marunt. Cand s-au inmuiat se adauga mazare boabe si cubulete de morcov. Se lasam sa se inmoaie dupa care se adauga si vinul. Se fierbe pana cand lichidul scade. Intr-un castronas separat, se face un amestec din supa, mustar, tarhonul tocat si smantana.

Se adauga apoi totul peste sosul din tigaie si se mai fierbe 3 minute. Se adauga bucatile de pui, se condimenteaza (daca este cazul) si se lasa sa dea cateva clocote, cat sa patrunda carnea si sa mai scada putin sosul.

Se serveste cu garnitura dupa preferinta fiecaruia. Eu am folosit cartofi natur si am servit cu salata de rosii.

Reteta am vazut-o zilele trecute la Sara pe blog si mi-a starnit simturile. Multumesc, Sara!


Un gând despre „Pui in sos de tarhon”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *