Pentru ca de ziua mea am primit o „Carte regala de bucate” astazi i-a venit randul la incercat retete, desi am citit-o din scoarta in scoarta ca lectura. Foarte interesanta si placuta la citit. Reteta nu am respectat-o intocmai, la glazura cred ca este o eroare de redactare.
Ingrediente: 1 iaurt de 125 ml iaurt, 3 oua, paharul de iaurt (care devine unitate de masura) plin cu ulei de floarea soarelui, 2 pahare cu zahar tos, 3 pahare cu faina alba, 2 lingurite de praf de copt.
Mod de preparare: Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga iaurtul, esenta de vanilie, treptat uleiul si la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune compozitia intr-o tava de tort cu fundul detasabil unsa cu ulei. Se coace in cuptorul preancalzit cca 40 min. Este coapta cand trece testul cu scobitoarea.
Pentru glazura am folosit o reteta mai veche din caietul mamei
Ingrediente: 2 linguri cu varf de cacao, 100 gr zahar pudra, 2 linguri de apa, 2 linguri de ulei, esenta de vanilie
Mod de preparare: Zaharul se amesteca cu cacao, se adauga apa calda si se amesteca pana se obtine o crema groasa. Se toarna 2 linguri de ulei si se amesteca in continuare energic. Daca glazura este prea groasa se mai pune putina apa. Glazura se toarna peste prajitura chiar in mijloc, ea distribuindu-se uniform spre margini.
Este foarte pufoasa si fina.
De gust, ce sa zic? Astept verdictul degustatorului de dulciuri, sotul meu.
De abia astept sa o prestez!… Am si eu o reteta dar cu lapte in loc de iaurt, arata la fel si se cheama prajitura frageda.
Astept si eu verdictul lui, pana atunci o trec pe lista.
Te pup si-ti doresc o zi faina in continuare.
Se poate manca !
S-a si mancat!