Sufleu de cartofi

De cand am vazut reteta la Micu pe blog, mi-am zis: asta trebuie s-o fac! Mi-am pus amprenta personala asupra preparatului si a iesit un sufleu foarte gustos.

Ingrediente: 700 gr cartofi, 200 gr bacon, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 3 oua fierte, unt, sare si piper.

Mod de preparare: se curata, taie felii subtiri cartofii si se spala bine pentru eliminarea a cat mai mult amidon. Se pun pe un prosop si se usuca inainte de a-i frige in ulei incins.

Se frig pe rand si se scot intr-un vas.

Intre timp se caleste ceapa si usturoiul tocate marunt si se adauga baconul feliat. Se lasa sa se patrunda si sa se prajeasca putin.

Cand cartofii sunt prajiti si baconul prajit, se anambleaza totul intr-o forma rezistenta la foc. Se unge forma cu unt, se aseaza un rand de cartofi,

se adauga baconul cu ceapa,

alt rand de cartofi,

un rand de oua fierte si taiate felii,

un ultim rand de cartofi

peste care se rade cascaval din  abundenta.

Se introduce forma in cuptorul incins si se lasa cca 30 min la foc mic.

Sufleul se serveste cald cu muratura sau salata.

Usor de facut, ingrediente la indemana, gustos si rapid.

5 comentarii la „Sufleu de cartofi”

  1. Un pupic pentru reteta aceasta ;) astazi executata…si nu pot sa zic daca e buna sau nu rece…deoarece nu mai avem …
    Sip cred ca tu ai fugit repede sa o mananci sa nu mai fie pentru altii ;))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *