Ciorba de pui

Ingrediente: cateva bucati carne de pui, 4 morcovi, 1 patrunjel, o jumatate ceapa, o bucata ardei gras, o telina, 2 cartofi, sare, un cub bors cu legume, leustran.

Mod de preparare: se curata si spala bucatile de pui si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Se spumeaza din cand in cand. Intre timp se curata legumele, se taie dupa preferinta (eu le-am taiat cubulete) si se calesc in putin ulei.

Cand carnea este fiarta pe jumatate, se adauga legumele, se sareaza dupa gust si se lasa la fiert sub capac la foc mic. In final se adauga cartofii taiati cuburi, se fierbe in continuare pana sunt si acestia fierti. Daca este nevoie se completeaz cu apa. Se adauga in final cubul de bors si verdeata tocata. Ciorba se serveste cu smantana si ardei iute.

Pofta buna la ciorbita!

16 comentarii la „Ciorba de pui”

  1. Multumesc ! Este prima data cand fac mancare ( in cazu asta ciorba) mi-a iesit super extrea mega buna:D

    1. Se poate drege cu ou si smantana. Eu in final nu am facut, am pus numai smantana. Sper ca te-ai descurcat in cele din urma.

  2. @Bianca-Se poate servi simpla cu smantana sau se drege cu ou, adica bati oul intr-un castronel, pui smantana, bati in continuare cu furculita, adaugi si un polonic din ciorba, amesteci bine ca sa ajunga si amestecul la temperatura din oala si in final torni totul in oala cu ciorba si amesteci. Spor la treaba si pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *