Friptura de porc

Nu prea fac eu friptura de porc, este destul de grasa pentru colesterolul meu, dar o data in cincinal merge. Nu am pozat ingredientele si nici fazele. Descriu in cateva cuvinte procesul de „procesare” si finalul.

Bucata de ceafa de porc se taie in felii mai grose, se condimenteaza cu un mixt format din sare, piper, boia dulce, praf de usturoi (sau condimente pentru friptura de porc) si se lasa intr-un castron sa se marineze. Se pun apoi feliile de carne intr-o cratita antiaderenta incinsa. Se tin cateva minute dupa care se intorc, se adauga putina apa calda si se lasa sa fiarba sub capac. Din cand in cand ne uitam sa nu se prinda, mai adaugam foarte putina apa. Cand carnea este aproape gata, se lasa pana apa se evapora si carnea devine aurie dar si suculenta.

Se serveste cu carofi piure si salata de castraveti.

Atentie are multe calorii si colesterol!

Pofta buna.

3 comentarii la „Friptura de porc”

  1. Mod de preparare ..Carnea taiata felii se prajeste in tigaia incinsa cu ulei dupa ce se rumeneste o scoateti din tigaie in sosul ramas adaugati vinul apa si 1 cub knorr pui.Cand a inceput sa fiarba puneti faina amestecata cu o lingura de unt amestecati si lasati la fiert cateva minute sosul poate fii imbogatit cu rozmarin smantana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *