Am primit zilele trecute o caserola cu strugurei si agrise. Mi-am adus aminte de gradina bunicilor unde in fiecare vara „jumuleam” tufele de strugurei (noi le spuneam ribizli) rosii dulci si agrisele inca necoapte. Erau timpuri in care ne bucuram de fiecare fruct din gradina, de fiecare leguma culeasa cu mana din mica recolta a bunicilor.
Ingrediente: 2 oua, 100 gr unt, 100 gr zahar, 160 gr iaurt, 250 gr faina, 2 plicuri zahar vanilat, un plic praf de copt, strugurei (se poate folosi orice fruct)
Mod de preparare: Se mixeaza bine untul cu zaharul, se adauga pe rand ouale si zaharul vanilat. Se mixeaza pana compozitia devine spumoasa, se pune iaurtul amestecandu-se in continuare. In final de adauga faina in care a fost incorporat praful de copt, se amesteca cu lingura iar in final se mai pune si mixerul la munca, pentru cateva minute. Din aluatul obtinut se pune cate o lingura in hartiutele de muffinsi, se presara strugurei,
se acopera cu alta lingura de compozitie. Deasupra se orneaza cu bobite de strugurei
si se coace in cuptorul incins, la temperatura medie, pentru cca 40 min.
Pentru ca a ramas putin aluat am folosit inca o tava
si au iesit niste „biscuiti” deliciosi. Tava fiind din Olanda, ce putea fi mai adecvat ca decor decat cateva lalele….
Este o reteta care merita incercata, se face repede, cu ingrediente la indemana (se poate folosi orice fruct) si ceea ce rezulta este foarte bun.