Pentru ca am niste cirese pe care le-am adus de la Arad (din ce am putut salva) am cautat o reteta de prajitura si am gasit la Ginette o tarta care mi-a facut cu ochiul si pentru care aveam ingredientele necesare fara sa fac o plimbare la cumparaturi. Asa ca m-am apucat de treaba.
Ingrediente pentru aluat: 225 g faina, 150 g unt, 75 g zahar, 1 albus, sare
Ingrediente pentru umplutura: 1 plic praf de budinca de vanilie (eu am pus de capsuni, asta aveam in casa ;), un galbenus, 500 ml lapte, cirese fara samburi, 3 pliculete gelatina colorata
Mod de preparare: Intr-un castron se amesteca zaharul cu untul.
…
Se adauga faina si se framanta pana se incorporeaza toata. La final se adauga albusul batut spuma cu un praf de sare (ca sa bat albusulam folosit mixerul dar cu o singura paleta).
…
Aluatul de inveleste in folie si se lasa la rece 30 min. Apoi se intinde o foaie si se aseaza in forma de tarta unsa si tapetata cu faina (eu am pus aluatul in mijloc la tava si am intins cu mana). Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptor cca 20 de min, pana se rumeneste putin.
…
Intre timp de pregateste budinca, conform instructiunilor de pe plic si se adauga galbenusul barut. Se umple tarta cu budinca fierbinte, se lasa putin sa se racoreasca si se aseaza ciresele, apoi se toarna deasupra gelatina preparata dupa reteta de pe plic si se da la rece.
…
Multumesc Ginette pentru reteta si sper sa nu te superi ca am folosit-o.
Bunaaaaa ……!!!!
super tartele cu fructe,ciresele sunt la mare cautare la noi in casa!:)
@alison- s-au copt ciresele acolo?
demult,ghiocel,sunt pe trecute deja!:)