Am cumparat acum ceva timp un pachet de foi piscot care stateau cuminti sa le vina randul la umplut. Cum lapte condensat nu am ca sa fac „Felii de lapte”, am cautat o crema alba si am gasit una pe placul meu. Cu ingrediente pe care le am prin camara, usor de facut, fina si gustoasa.
Ingrediente: un pachet foi piscot cu cacao, 670 ml lapte, 70 g amidon de porumb, doua linguri si jumatate de zahar, 70 g ciocolata alba, 70 g unt la temperatura camerei, 100 g zahar pudra, 5-6 linguri de nuca de cocos
Mod de preparare: Se amesteca 100 ml de lapte cu zahar si cu amidon de porumb. Se pune restul de 570 ml de lapte intr-o craticioara, se adauga ciocolata alba si se incalzeste la foc mic pana se topeste. Se reduce focul si se adauga amestecul de amidon amestecand mereu pana cand se ingroasa. Se adauga nuca de cocos, se amesteca pana se incorporeaza si se lasa sa se raceasca.
Se mixeaza untul cu zaharul pudra si se adauga crema de lapte racita putin.
Se lasa sa se raceasca (se amesteca ca sa nu se faca crusta deasupra), apoi se umplu foile.
Se orneaza dupa preferinta sau se pudreaza cu zahar.
Eu am turnat peste foi o glazura de ciocolata, care s-a intarit si s-a crapat cand am taiat-o. In concluzie ori glazura este mai lichida, ori renuntam la glazura si pudram cu zahar. Oricum, s-a putut manca.
Sursa de inspiratie
Buna! Ce dimensiuni au foile de piscot?
@Gabriela-cam 22,5/30