Am vazut pe FB o fotografie cu cartofi la cuptor care mi-a facut o pofta nebuna. In plus mi-a adus aminte de bunica care ne facea carofi copti in „ler”, adica in cuptorul de la soba „Vesta”. Cu sare si unt….. un deliciu. Da, sunt ani multi de atunci….. Acum lumea a evoluat si o data cu ea si cartofii copti…. Cum am venit de la munca m-am si apucat sa-i fac, altfel visam urat azi noapte :)
Reteta este preluata tot de acolo, sper sa nu se supere proprietarul, dar sincer muream se pofta. Asa ca m-am gandit sa fac pofta si altora. In plus am facut cateva modificari pe ici pe colo din motive obiective….
Deci, se iau 4 cartofi, se spala (se poate si mai multi, nu se supara nimeni), se feliaza evantai si se impaneaza cu usturoi (adica se pun felii de usturoi intre feliile de cartofi), se condimenteaza cu sare, boia dulce (nu suporta stomacul meu iute) si busuioc maruntit.
Se dau cu unt si se pun in tava pe hartie de copt. Normal, tava se baga in cuptorul incins si se tine la foc mic cca 40-45 minute cand se scoate frumusel, se presara cartofii cu telemea rasa si se mananca cu mare pofta.
Fotografiile mele nu sunt asa de apetisante, dar sincer cartofii au fost o nebunie. Cine nu crede….la treaba.
wowww , cum arata …deliciosi !!!
Da sa vezi ce buni sunt…
intradevar mincaruri sanatoase! modeste si aproape la indemina tuturor ! ,,,, multumesc !
bunica mea mi-a facut ultima data cand am fost la tara si au fost foarte gustosi
Se pot face oriunde, dar cei copti in soba sunt mult mai gustosi. Si daca cartofii sunt din gradina…..iti lasa gura apa.