Astazi am cautat o prajitura care sa fie simpla, usor de facut dar gustoasa si aspectuoasa. Asa am ajuns pe blogul Lilianei si m-am servit cu o reteta spectaculoasa.
Ingrediente blat: 4 galbenuse, 200 g zahar, 100 g unt, 2 lg mari cu cacao, 200 g faina, 200 ml lapte, 1/2 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie, dulceata de oricare (eu am pus dulceata de caise)
Ingrediente bezea: 4 albusuri, 200 g zahar pudra, 1 lingura zeama de lamaie.
Mod de preparare: se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase, se pune untul si se mixeaza in continuare,
se adauga cacao, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si faina alternand cu laptele. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 30 minute la temperatura medie in cuptorul preancalzit.
Se bat albusul spuma tare, se pune pe rand zaharul si la sfarsit o lg de zeama de lamaie, se bate bine pana e tare si cand se scoate mixerul ramane teapana pe paletele mixerului. Se scoate prajitura se unge bine cu dulceata si se pune deasupra albusul,
se poate lasa neteda sau cu o lingura se fac gropite ca sa fie mai „motata”,
apoi se da la cuptor inca cca 15 minute pana se intareste albusul si se face auriu deasupra.
Se lasa pana se raceste si se taie in tava.
Se face repede, arata bine si este gustoasa. Multumesc Liliana.
Foarte usor de preparat!
Multumim de reteta!Ma si gandesc sa o fac saptamana asta.