Prajitura turnata cu branza

Atentie este o prajitura turnata, nu tunata….. :) Multumesc Micului pentru reteta, ea este inspiratia mea.

Ingrediente pentru blat:  18 linguri faine, 18 linguri lapte, 18 linguri ulei, 18 linguri zahar, 4 oua, 1 pliculet praf de copt

Ingredienete pentru umplutura: 500 g branza de vaca, zahar dupa gust, vanilie, stafide.

Mod de preparare: Se bat ouale cu zaharul, laptele si uleiul, apoi se adauga faina omogenizata cu praful de copt. Pentru umplutura se amesteca branza cu zahar, vanilie si coaja de lamie. Jumatate din aluat (aluatul are consistenta celui de la clatite, putin mai gros) se toarna in tava,

se baga la cuptor pana se coace pe jumatate, se scoate, se intinde branza si se toarna apoi cealalta jumatate de aluat. Se baga la cuptor pana devine aurie. Din pacate nu am facut poze acestor faze, dar sigur voi repeta prajitura si atunci nu o sa uit. Se lasa sa se raceasac, se pudreaza cu zahar farin

se taie dupa preferinta si se serveste. Este o prajitura usor de facut si foarte fina.

  Se poate face si cu mere in loc de branza.

9 comentarii la „Prajitura turnata cu branza”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *