Ghec marmorat

De cateva zile nu am facut nimic dulce, iar sotul meu cauta prin sertare, dulapuri, camara, frigider… doar-doar gaseste ceva de rontait. Am dat o reteta foarte simpla postata de Marcela in Forum in Imagini, are putine ingrediente si la indemana oricui, asa ca m-am inspirat si repede am “croit” un chec marmorat.

Ingrediente: 2 cani de faina, 3/4 cana zahar, 250 ml apa, 100 ml ulei, 1 ou, un plic praf de copt, un plic zahar vanilat, 2 linguri cacao+2 linguri apa.

Mod de preparare: se mixeaza faina cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, oul, apa si uleiul pana totul devine o crema.

Se imparte compozitia in doua parti egale. O parte ramane alba, cealalta parte se amesteca cu 2 linguri de cacao si 2 linguri de apa.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune cu lingura alternativ compozitie alba, maro,

alba, maro, alb, maro…

……

Se coace checul la temperatura moderata in cuptorul incalzit in prealabil.

si o felie pentru dimineata la cafea……

8 thoughts on “Ghec marmorat”

  1. Testat! Yummmii!
    Doar la turnat m-am cam blocat, de fapt m-am manjit toata. Cum ai facut tu? Ai pus cu lingura?

  2. Ahaa!:)
    Eu fac altfel checul, e mai usor asa. E si mai putin dulce, mie imi place asa, dar sotului nu. Dar mi se pare bun pentru cafea, cum ai zis si tu.
    In schimb a trebuit sa modific putin pentru ca cana ta nu e egala cu cana mea de faina:D.

  3. @luminita-uite la asta nu m-am gandit. Trebuia sa-l denumesc “Chec leopard”…..Super!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *