Gogosi gaurite, cu dulceata

Ingrediente: 200 ml lapte, 2 oua, 1 plic drojdie uscata, 100 gr zahar, 50 ml ulei, 50 gr unt, esenta de vanilie, cca 600 g faina, un varf cutit sare, zahar pudra.

Mod de preparare: Se pune faina intr-un bol, se amesteca cu zaharul si drojdia. Se face o adancitura in mijloc si se adauga laptele si uleiul, ouale, esenta si putina sare. Se framanta bine. Dupa ce s-a obtinut un aluat omogen se adauga untul topit, putin cate putin si se framanta in continuare pana se incorporeaza tot (ca la cozonac ). Se lasa aluatul la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Din aluatul dospit se intind foi de grosimea unui deget, din care se decupeaza forme rotunde cu ajutorul unui pahar si cu un degetar se face o gaura in mijloc.

Se mai lasa incă 10 minute sa creasca apoi se prajesc in ulei incins pana se rumenesc pe ambele partii.

Se scot pe servete absorbante de hartie apoi se dau prin zahar pudra vanilat.

Gogosile se servesc simple sau cu dulceata.

Pofta buna!


Un gând despre „Gogosi gaurite, cu dulceata”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *