Astazi am tot vazut pe net postate retete si fotografii cu „mucenici”. In zona noastra nu se fac mucenici dar mi-ati facut pofta asa ca am dat o fuga la LauraA, am preluat reteta si m-am apucat de „impletit”.
Ingrediente: 500 gr faina, un pachet grojdie uscata (7 grame), 70 gr ulei, 5 linguri rase de zahar, 260 ml lapte , 1 varf cutit sare, esenta de portocala, nuca macinata, miere
Mod de preparare: Se pune faina intr-un vas, se amesteca cu drojdia, se adauga laptele, uleiul, zaharul si esenta de portocala. Se framanta pana se obtine un aluat elastic. Se formeaza snururi lungi si nu foarte subtiri de aluat din care se impletesc opturi, adica mucenicii.
Se lasa la crescut 1 ora dupa care se ung cu putin lapte caldut.
Se coc mucenicii in cuptorul preincalzit la temperatura medie cca 15-20 minute. Se ung mucenicii calzi cu miere calduta si lichefiata si se pudreaza cu nuca din abundenta.
Se aveti pofta!
si mie imi plac foarte mult felicitari
buni tare mucenicii astia ai nostri…o zi buna
super de bine arata si cred ca la gust sunt la fel. pupici dea mari.