Ingrediente: un pachet paste fainoase, o cutie ciuperci, 3 linguri pasta de rosii, usturoi, ceapa verde sau praz, 100 g masline, o lingura unt, o lingura ulei, sare, piper, foaie de dafin
Mod de preparare: se caleste ceapa si usturoiul tocate marunt in unt, se adauga bulionul si se stinge cu apa calda. Se lasa sa dea un clocot dupa care se adauga ciupercile feliate, se amesreca si se lasa sa fiarba bine. In final se pun maslinele curatate de samburi.
Se condimenteaza cu sare si piper (atentie daca maslinele sunt sarate nu se mai pune sare), se adauga o foaie de dafin si se lasa la foc mic sub capac. Intre timp se fierb pastele in apa in care am adaugar o lingura de ulei si putina sare.
Cand pastele sunt fierte se scurg de zeama si se toarna peste ele compozitia de mai sus.
Se amesteca si se servesc calde.
Pofta buna!
arata tare apetisant :)
Tocmai am mancat o farfurie mare, mare! Sunt excelente.
Am modificat putin, am pus ciuperci crude in loc de conserva iar la condimente am adaugat oregano si busuioc.
La final am mai lasat 5 minute pe foc sosul cu pastele, sa intre sosul in paste.
Alina-multumesc pentru idee. Si eu prefer ciupercile crude, dar….. Uite data viitoare pun si oregano….Important este ca ti-au placut.
Scuze de greseli de ortografie:) Am scris la repezeala. Daca poti corecta.
Eu pun oregano cam la orice, este unul prin condimentele preferate. La sosurile de rosii merge excelent si busuiocul verde, dar nu am avut.
In schimb am avut noroc si dafin am gasit verde la magazin.
@Alina-o sa incerc si eu cu oregano. La noi nu am vazut frunze de dafin verde :)