Ingrediente: un piept mare de pui, o varza, o lingura ulei, o bucata de praz sau o ceapa mica, o lingura de ulei, o rosie, pasta de bulion, condimente (sare, cimbru, marar – dupa preferinta)
Mod de preparare: Se curata de piele carnea, se spala, se taie cuburi
si se caleste impreuna cu ceapa tocata marunt intr-o lingura de ulei,
se sareaza si se stinge cu o rosie curatata de pielita si taiata marunt. Varza se toaca fideluta, se sareaza si se lasa putin sa se patrunda. Intr-o cratita se toarna o lingura de ulei, se aseaza un strat de varza
peste care se pune carnea calita,
urmata de alt strat de varza. Se toarna o cana de apa, se pune peste varza pasta de bulion, se aseaza capacul si se da la foc potrivit pana incepe sa fiarba, dupa care se lasa focul incet pana cand varza este gata.
La nevoie se mai adauga putina apa, astfel incat varza sa nu se prinda de cratita. La final se pune marat tocat, se mai lasa un clocot dupa care se stinge focul.
Se serveste cu smantana si mamaliguta sau paine. Pofta buna!