Piureul de spanacul este una din mancarurile mele preferate. Astazi am gasit la aprozar si m-am bucurat ca pot prepara acum in luna februarie. Sigur este de undeva de dincolo, dar ce sa facem daca noi „cultivam” banane!
Ingrediente: spanac, lapte, usturoi, foarte putin ulei, smantana, otet, oua.
Mod de preparare: Spanacul se curata, se spala foarte bine si se fierbe.
Se strecoara si se mixeaza.
Se pune putin ulei intr-o cratita, se introduce spanacul mixat, se amesteca, se pune lapte in care se lasa sa fierba incet. Se amesteca ca sa nu se prinda de cratita.
Se preseaza un catel de usturoi si se adauga un strop de otet. Se sareaza dupa gust. Cand spanacul este gata fiert se da la o parte de pe foc. Se serveste cu smantana si oua ochiuri.
Spanacul este o planta verde cu frunze mari care se cultiva tot anul. Se consuma mai ales toamna si primavara, fiind o sursa importanta de minerale si vitamine. Spanacul are o concentratie mare de iod, foarte important pentru buna functionare a organismului. Este bogat in calciu, fosfor si fier.
Ca de obicei imi esti sursa de inspiratie.
Am facut asta seara, dar in loc de spanac am folosit frunze de sfecla. Si este mult mai bun decat ce faceam eu inainte, doar le fierbeam cu apa, ulei de masline si condimente.
Oau, surpriza. Nu am auzit pana acum de frunze de sfecla. Probabil pentru ca la noi sfecla vine fara frunze.
Am gasit mai usor decat spanac. Eu cred ca e sfecla:)
Se numeste blette si arata asa:
http://www.mon-menu.fr/img/blette.jpg
Am cautat putin si intr-adevar este sfecla normala, nu cea rosie.
Si eu ador spanacul! Am facut acum cateva zile piure de spanac cu oua iar coditele le folosesc la sucul de legume!
Eu as manca in fiecare zi.