Felie de lapte

Reteta am preluat-o de la Felis cautand dupa o crema pentru foile mele de pandispan. Si cum aveam toate ingredientele, inclusiv lapte condensat primit de la Monica careia-i multumesc, m-am apucat de treaba. La un moment dat mi-am dat seama ca foile mele sunt cu vanilie (deci prajiturica mea nu este asa de aspectuoasa dar sigur este buna :) , zic eu.

Ingredinete: un pachet de foi de pandispan cu cacao, 200 g lapte condensat, 200 ml frisca lichida, 100 ml lapte, 6 g gelatina, 1 lingura cu varf de miere, 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare crema: Laptele condensat se amesteca cu 50 ml de lapte.

Gelatina hidratata in 2 linguri de apa se dizolva in 50 ml lapte pe foc foarte mic si se adauga in laptele condensat, urmat de miere si zaharul vanilat.

Se bate frisca apoi se adauga amestecul de lapte si gelatina.

Se lasa la frigider si cand se intareste putin,

se pune crema intre folile de prajitura.

Sa da apoi la frigider pentru minim 3 ore, dupa care se taie foarte usor.

Si pentru ca nu avea glazura, m-am gandit sa-i dau un aspect festiv…. :)

Este delicioasa! Crema aceasta sigur o s-o mai folosesc in alte combinatii (important este sa gasesc lapte condensat), poate cu ceva fructe de padure care sa-i dea o culoare  frumoasa. Pana atunci va las in compania unei „Felii de lapte” oferita din inima :)

Pofta buna!

7 comentarii la „Felie de lapte”

  1. arata delicios si atat de „iubareata” cu atatea inimioare :) era si normal, tocmai a trecut valentine day, parca si Dragobetele,love is in the air :)o zi superba si numai bine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *