Ingrediente: un pachet foi de placinta, 500 g ciuperci, o ceapa mica, 100 g branza feta, 2 oua, sare, piper, boia, ulei
Mod de preparare: Se curata, spala si toaca ciupercile si ceapa si se calesc impreuna in putin ulei. Se condimenteaza cu sare si piper, se lasa sa se raceasca. Intre timp punem jumatate din foile de placinta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unse intre ele cu ulei. Daca foile sunt mai mari decat tava se incretesc. Ciupercile racite se amesteca cu branza data pe razatoare si ouale batute.
Se pune umplutura de ciuperci peste primul rand de foi, se presara boia de ardei
se aseaza celelalte foi unse cu ulei intre ele, se pensuleaza cu ou batut, se portioneaza placinta
si se coace in cuptor la temperatura medie.
Foarte buna, dar mult de lucru cu foile unse bucata cu bucata…..
Sunt convinsa ca a meritat efortul!Arata delicios!
Delicioase placintele!
Eu din aceleasi ingrediente fac trigoane cu ciuperci.
Multumesc de idee, Criss.
Foarte interesanta rezata!!!