Pentru ca ceva vreme mancam paine facuta in casa dupa o reteta foarte simpla, m-am gandit sa-i fac cateva adaugiri. La sugestia unei cititoare adaug si o lingurita de otet iar din proprie initiativa un ou. In plus o pun la copt in doua tavi de chec mai mici, asa are loc sa creasca mai bine si mai frumos. Iar lingura am inlocuit-o cu mixerul achizitionat de Craciun.
Arata tare bine painica! Eu fac numai neagra sau integrala, dar si eu folosesc fie masina de paine fie robotelul. Al meu e de la Bosch, dar este o varianta a lui Kitchen Aid. Ma scuteste de framantat si pot sa vad aspectul aluatului si al compozitiilor si sa le ajustez din mers, fara sa fie nevoie de 7 maini.
Multumesc. O sa incerc si eu integrala sau neagra numai sa gasesc faina buna. Unde vad robotelul tau?
Ghiocica, ghiocel… foloseste un amestec de 2/3 faina alba si 1/3 faina neagra – in felul asta impaci si capra si varza, adicatelea creste si frumos si ai si fibra sanatoasa…
Multumesc draga mea. Cu prima ocazie asa fac. Eu sunt foarte ascultatoare :)
offff, ce caut eu aici? mor in pofte :))