Prajitura “Mihaela”

Ingrediente foi: 400 g faina, 200 g margarina, 2 galbenusuri 1 praf de copt, 150 g zahar, 2-3 linguri smantana, putin lapte

Ingrediente umplutura: 100 gr faina, 100 g margarina, 200 g nuca, 1/2 praf de copt, zeama de lamaie, 150 g zahar, 100 g lapte, 2 albusuri

Mod de preparare foi: Din ingredientele de mai sus se face un aluat potrivit de moale care se imparte in doua.

Se face o foaie, se intinde in tava, se unge cu marmelada aromata,

peste care se pune umplutura

Mod de preparare umplutura: zaharul se freaca cu margarina, nuca prajita si macinata, praful de copt stins cu lamaie, faina, lapte si cele 2 albusuri batute spuma.

Se pune a doua foaie, se coace cca 40 min la temperatura mica in cuptorul preancalzit. Dupe ce se scoate din cuptor se pune glazura (1 cana zahar, 3 linguri cacao, 50 g unt, 3 linguri apa, aroma). Eu am pus ciocolata manaj topita in frisca lichida.

Se toarna firbinte peste prajitura.

Prajitura este din retetele preluate din fituicile soacrei mele.

eurochem laboratories

2 thoughts on “Prajitura “Mihaela””

  1. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe “Adauga blog-ul tau”.

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

  2. toate sunt foarte bune.o sa le incerc si eu.mi-ati dat idei minunate.mai astept si alte retete.multumesc mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *