Ingrediente: 3-4 bucati de cotlet, sare, piper, usturoi granulat, zaatar (amestec de cimbru, oregano, maghiran, sare, seminte de susan si otetar mirositor), o lingura de ulei, o jumatate pahar vin alb si eventual si o jumatate pahar apa calda.
Mod de preparare: se curata si spala bine cotletul, se condimenteaza si se lasa sa se odihneasca cca 20 min intr-un castron.
Se unge cu foarte putin ulei cratita (eu folosesc una antiaderenta si nu necesita unsa), se incinge, se aseaza bucatile de carne, se pune capacul si se lasa la foc mic pana carnea prinde o crusta maronie.
Daca carnea are si grasime nu este necesar sa se puna imediat apa, ea se inabusa bine in suc propriu. La final se toarna o jumatate pahar vin alb, pentru savoare.
Se serveste cu cartofi natur si muratura.
mmm,buuun,ce harnicuta ai fost!
Mda, am muncit ceva astazi….
Eu n-am simtit vinul …
foarte frumos si foarte gustos si consistent trebuie sa fie