Ingrediente: 500 g rahat (daca este intr-o culoare cu atat mai bine), 3 linguri apa, 100 g unt,
zeama de la 1/2 portocala, 2 foi mari de napolitana Maira (Lica), o tableta de ciocolata amaruie, 2 linguri frisca lichida
Mod de preparare: se taie bucati mici rahatul (daca este raharisit) si se topeste in 3 linguri de apa, se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca foarte bine dupa care se stoarce 1/2 portocala. Se pune acest amestec intr-un castron si se mixeaza bine, dupa care se rastoarna peste o foaia de napolitana si se acopera cu alta foaie de napolitana. Se lasa sa se raceasca, se taie in doua pe lung, se toarna peste prima o crema de ciocolata (se topeste o ciocolata amaruie in 2 linguri frisca lichida) si se aseaza a doua parte. Se da la frigider. Cand este intarita se glazureaza cu ciocolata.
Merita incercata, dulcele rahatului este estompat de gustul ciocolatei amarui.
Daca doriti sa aveti mai multi vizitatori pe site, va propunem un parteneriat cu site-ul http://www.edelicios.ro (motor de cautare pentru retete). Va rugam sa ne contactati pe formularul de pe site.
i like it Napolitana cu rahat « Retetele Mamei now im your rss reader
Nu stiam unde sa comentez dar vroiam sa iti zic de cel mai mare concurs gastronomic care are loc la Lyon in fiecare an
http://www.bocusedor.com/2011/index.php/en/Concours/Accueil.html
Uite intru imediat sa vad despre ce este vorba. Multumesc.