Ciuperci la „capac”

De cateva zile sunt ispitita sa fac ciuperci la „capac”. Adica sa nu va inchipuiti ca folosesc capacul in loc de tigaie, dar asa le spune prietena mea. Pentru ca mi-a cumparat cateva ciuperci schampignon de „talie” mare, astazi nu am avut alta solutie decat sa le prepar, era pacat sa se strice.

Si sincer nu mi-a parut rau, desi ciupercile nu sunt „pasiunea” mea.

Ingrediente: cuperci schampignon mari, smantana, branza feta, sare, piper, boia dulce, zaatar si o tigaie antiaderenta.

Mod de preparare: se spala foarte bine ciupercile si se curata de pielita, se scoate piciorul si se taie in patru. Tigaia se unge cu o picatura de ulei de masline, mai bine zis se sterge cu un servetel stropit cu ulei. Se aseaza ciupercile cu palaria in sus, se condimenteaza, se pune in fiecare o lungurita cu varf de smantana (groasa) si cateva bucatele de branza feta. Cu piciorusele se procedeaza la fel (se aseaza in tava, se condimenteaza, se stropesc cu smantana si branza feta).

Se acopera tigaia cu un capac si se pune la foc mic, unde se lasa pana ciuercile devin moi, patrunse bine de toate mirodeniile, numai bune de mancat.

Cand sunt gata (cca 20 min) se servesc cu patrunjel verde si salata.

6 comentarii la „Ciuperci la „capac””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *