Ingrediente: carne de vita, 3 morcovi, 1 telina, o mana de mazare si fasole, 1/2 ceapa, 2 catei de usturoi, o bucatica praz, un cartof, o cana zeama de varza (moare), sare, 2 linguri de bulion, 2 linguri ulei, frunze de patrunjel si leustean
Legumele se taie cuburi nu foarte marunte, usturoiul felii si prazul la fel.
La inceput se calesc in doua linguri de ulei ceapa, usturoiul si prazul, dupa care se adauga carnea taiata bucati si se amesteca cu o lingura de lemn. Se adauga un litru jumatate de apa, o lingurita de sare, se pune capacul si la foc mic se lasa sa fiarba pana carnea este aproape fiarta. Morcovii si telina se adauga in ciorba, urmate de mazare si fasole, ultimul fiind cartoful. Cand toate sunt fierte, se toarna zeama de varza (care-i da o savoare deosebita) si bulionul, se lasa sa dea un clocot si daca mai este necesar, putina sare. Se stinge focul, se presara patrunjel verde si leustean.
Se poate servi cu smantana, ardei iute sau simpla cu o felie de paine proaspata de casa.
Neaparat cu smantana. Asa imi place:)
Pupici
@Bianca – si mie-mi place smantana :) as manca cu orice.
buna de mincat