Coaja de portocala confiata

Prietena mea a facut acum cateva zile coaja de portocala confiata si pentru ca aveam coaja de la 3 portocale m-am gandit sa fac si eu, fiind foarte buna la cozonac, chec, tort (pentru ornat). Mama avea intotdeauna un borcanel in frigider, staruri de coaja rasa de portocala sau lamaie si zahar, pana se umplea borcanelul. Trebuie sa fac si asa, tin minte ca uneori mancam cu lingurita 🙂 in loc de dulceata.

Ingrediente: coaja de la 3 portocale mari (atata aveam), zahar cca 200 grame si apa tot cca 200 ml. Aceste cantitati sunt in functie de cantitatea de coaja de portocala.

Mod de preparare: Cojile de portocala se spala foarte bine (eu am spalat cu partea dura de la un burete de bucatarie curat) pentru indepartarea luciului comercial si a impuritatilor acumulate in magazin.

Se taie cojile fideluta sau patratele, dupa care se pun intr-un vas cu apa la fiert pana dau in clocot, se arunca apa si se repeta operatiunea de doua ori. Se face aceasta operatiune pentru indepartarea gustului amarui al cojilor dar si pentru igienizarea lor.

Acum se incepe operatiunea de confiere. Se face un sirop din apa si zahar, se amesteca pana se topeste zaharul si cand da in clocot se pune „fideluta” de portocala, se mai fierbe cca 20 min, adica pana siropul se leaga putin. Se da vasul la o parte si lasam „productia” sa se raceasca, dupa care se aseaza intr-un borcan cu capac.

Se depoziteaza in frigider si se foloseste la nevoie dupa cca o luna.

Distribuie pe:

11 comentarii la „Coaja de portocala confiata”

  1. E foarte tentant sa fac reteta asta insa imi este extrem de teama de ce ar putea contine coaja aia de portocala 🙁 am auzit recomandari de genul ca nu e bine sa folosesti nici macar putina coaja de lamaie razuita daca nu esti 100% sigura de provenienta.

  2. de ce atatea norme de igiena? mama le spala doar cu apa si nu le mai oparea de 3 ori iar rezultatul era la fel de gustos. de imbolnavit nu s-a imbolnavit nimeni pana acum.

    1. @alina-pentru ca acum potocalele sunt tratate cu fel de fel de substante, ca sa reziste pe timpul transportului si luni intregi in magazine….Fiecare are tehnica lui de lucru. Salutari mamei tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *