Am cumparat zilele trecute ciuperci champignon foarte frumoase cu gandul sa le fac umplute la cuptor. Din pacate evenimente neprevazute au schimbat programul asa ca am facut o mancarica de ciuperci cu piept de pui la cuptor. Este foarte aromata si consistenta. Este reteta cu care particip la provocarea Dulce Romanie gazduita in luna ianuarie de Alinutza o persoana inimoasa, care se pricepe nu numai la gatit dar si la preparea produselor cosmetice naturale. Felicitari Alinutza.
Ingrediente: 6 buc ciuperci champignon mari, 3 buc piept de pui, o ceapa, 3 rosii in bulion,
3 catei de usturoi, o lingura unt, o jumatate pahar de vin, sare, piper, boia de ardei (dulce), usturoi granulat, marar
Mod de preparare: se taie cuburi carnea de pui si se pune la marinat cu sare, piper, boia, usturoi granule. Intre timp se curata ciupercile si se taie felii. Se ia un vas yena, se unge cu unt, se aseaza un pat gros de ciuperci peste care se pune carnea,
ceapa taiata julien,
rosiile maruntite, usturoiul feliat si mararul tocat marunt.
Se acopera cu folie alimentara si se tine la cuptor 30 min, dupa care se toarna in vas 3 linguri de bulion amestecat cu vin. Se mai lasa cca 20 min la cuptor acoperit cu folie pentru ca ciupercile si carnea sa fie bine patrunse de arome. Se ia folia de pe vas, se mai tine in cuptor pana scade si mai mult zeama de pe ciuperci.
Se serveste cu garnitura de cartofi piure, mamaliguta sau paste. Eu am folosit cartofi piure. Inspiratia mea pentru acest preparat gustos si aromat este Alison.
mama,ce bunatate ai tu aici ghiocel,stiai ca-mi plac ciupercile cu carne!:)felicitari pentru participarea la provocare!
Multumesc Simona, am un mentor priceput:)
un deliciu, am gatit si noi aseara:P, felicitari:) va pupam
Ma bucur ca nu ai patit ca si Octavian :) Sunteti oricand bineveniti in „bucataria” mea.