Muffins cu cola

Poate ati observat ca sunt fan Muffins asa ca am cautat o reteta care se face repede si sa am toate ingredientele in casa. Salvarea mea a fost Laura A de unde am preluat reteta, am facut cateva mici modificari-din motive obiective. La micul dejun cu un pahar de lapte sunt excelenti.

Ingrediente: 220 gr faina, 30 gr cacao (eu am pus CremOle), 150 gr zahar, 1 praf de copt, 2 oua,

50 gr ulei, 50 gr frisca lichida, 125 gr coca cola, 25 gr bucatele ciocolata


Mod e preparare: Se mixeaza ouale cu zaharul pana se obtine o crema si se dubleaza volumul, se adauga treptat uleiul, frisca lichida si la sfarsit coca. Se mixeaza foarte bine bine.

Se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa si se adauga la compozitia lichida. Se mixeaza pana faina este incorporata. Se umplu formele tapetate cu hartiute de muffins -atentie formele se umplu numai pe jumatate, eu le-am umplut cam mult si era sa iasa din tava!- se presara pe deasupra ciocolata rasa si se coc in cuptor preincalzit pentru 15-20 minute. Se incearca cu scobitoarea, se scoat din cuptor si se lasa sa se raceasca in forme. Reci se scot din forma si pentru ca sunt destul de ciocolatoase, le-am pudrat numai cu putin zahar. Cine doreste poate sa faca glazura de ciocolata sau cea propusa de Laura.

Sunt foarte pufosi si aromati iar cu o cana de lapte se topesc in gura.

Un gând despre „Muffins cu cola”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *