Muffins cu nuca de cocos

Am gasind o reteta care mi-a facut cu ochiul la Alison, dar cum nu am tava de madelines, m-am gandit sa fac muffinsi pufosi si gustosi. Cu atat mai mult cu cat vroiam sa incerc cadoul de la Mosu.

Ingrediente: 3 oua mari la temperatura camerei, 110 grame unt topit si racit, esenta de vanilie, 130 grame de faina, 50 grame amidon de porumb, 130 grame zahar granulat, 1/2 lingurita praf de copt, 2 linguri cu fulgi de cocos, un varf de cutit de sare fina, zahar pudra pentru decorat.

Mod de preparare: ouale cu zaharul si vanilia se mixeaza 3 minute,

se adauga untul topit si racit si se mai mixeaza un minut.

Separat se amesteca faina, amidonul, praful de copt, sarea. Apoi se amesteca ingredientele solide cu cele lichide si se adauga nuca de cocos, dupa care se da compozitia la frigider cca o ora.

Se tapeteaza formele cu hartie speciala, se pune compozitia cu lingurita in forme (trei sfert din forma), se presara fulgi de ciocolata, apoi se coc la temperatura medie 15-20 minute, pana se rumenesc si trec testul cu scobitoarea.

Se scoat si sa lasa la racit, se pudreaza cu zahar si gata de servit.

Distribuie pe:

4 comentarii la „Muffins cu nuca de cocos”

    1. Alinutza draga esti o dulce. Chiar se intreba Alison cine preia stafeta. Uite ca s-a oferit o persoana draga mie. O sa dau sfoara-n tara sa vedem ce retete minunate pregatesc gospodinele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *