Covrigei cu telemea

Ingrediente: 2 oua, 250 gr margarina, 100 gr branza telemea rasa, 1 cana lapte, 1 cub drojdie de bere, o lingurita zahar, 1 lingura sare sau mai putin daca branza e sarata, 1 ou pt uns pe deasupra, cascaval ras, faina cat cuprinde (cam 500-600 gr pentru a obtine un aluat elastic si pufos)

Mod de preparare: Se incalzeste putin laptele, in care se adauga o lingurita de zahar si cubul de drojdie.  Se amesteca pana se dizolva. Intr-un castron mai mare se pun pe rand oualele, margarina, telemeaua rasa, sare (daca mai este nevoie) si se amesteca urmand sa se adauge si laptele in care s-a dizolvat drojdia. Se mixeaza bine pana se obtine o pasta. Se adauga faina si se amesteca cu lingura si pe urma cu mana pana se obtine un aluat ce se dezlipeste de pe marginile vasului. Cantitatea de faina difera in functie de cantitatea de lapte. Se lasa la dospit 40-50 minute, dupa care aluatul se imparte in bucati mai mici pentru a fi mai usor de intins. Cu ajutorul unei forme de covrigei se taie forme si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.

Cu o pensula ungem pe deasupra cu un amestec de ou si putin lapte. Se dau la cuptor pana devin rumenii.

Se pot taia cu diferite forme, eu am folosit numai de covrigei.

Iasa foarte multi, sunt buni si crocanti. Reteta o am de pe forumul Retete in Imagini, fetelor scuze nu stiu care ati postat-o. Daca o recunostati dati un semn. Oricum multumesc pentru reteta.

15 comentarii la „Covrigei cu telemea”

  1. hm, ce amintiri am cu cana aia…a trecut asa mult timp de cand nu mai cunoastem gustul victoriei la sf de campionat!!! pare usoara reteta, am sa incerc si eu sa vad cum iese. numai ca, faina cat cuprinde, la mine nu prea are inteles clar…

    1. Mai Mo draga, incepi cu 500 gr si pe urma mai pui asa cate putin pana arata a aluat de intins :) Ai inteles? Iti stau la dispozitie cu detalii.

  2. arata minunat si limba mi-a transpirat deja la vederea lor!!! ghiocel, unde pot gasi forma de facut covrigi in metal sau plastic?

  3. Ghiocel, pls pls cumpara 2 forme de covrigi pt mine si cu livrare pana in Montreal daca e posibil. Duc dorul lor astia mici incovrigati .. tare bine merg pe langa o cana de lapte de dimineata sau un pahar de bere seara. Daca gasesti, da-mi te rog adresa ta de email pt detaliile de trimitere si plata. Multumesc.

  4. F.buni covrigeii,cred ca Micul a pus reteta,cred.
    Abia astept sa-mi dea si mie forma vara lui Micul,de sta aici in Timisoara,sa fac si eu.
    Ea mi-a cumparat,si a lasat-o la sotia varului ei sa mi-o dea.
    Poate se gasesc si aici dar nu am vazut.

    1. Eu am avut o forma veche foarte buna. Acum am una cu piston dar nu este asa de buna. Se decupeaza fiecare covrigel separat si se aranjeaza. Ori nu taie ori este prea subtire tabla. Poate gasesc in alta parte una ca si formele clasice de biscuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *