Ingrediente: 300 gr faina, 70 gr amidon alimentar, 60 gr cacao, 2 lingurite rase praf copt, 250 gr unt, 3 galbenusuri, 150 gr zahar, 300 gr ciocolata alba, 4-5 linguri de frisca lichida
Mod de preparare: Se mixeaza untul moale cu zaharul si galbenusurile pana se obtine o crema. Separat se amesteca faina cu cacao, amidonul si praful de copt si se toarna peste crema de unt.
Se framanta pana se obtine un aluat moale si compact care se inveleste in folie si se lasa la frigider 30 minute.
Dupa 30 minute se scoate din frigider si se incepe formarea de bilute de cca 12 gr care se aseaza intr-o farfurie cu zahar tos.
Se preseaza bilutele in zahar si se aseza cu partea data prin zahar in sus, in tava tapetata cu hartie de copt.
Unele se pot lasa si fara zahar, arata foarte bine. Se apasa cu degetul, mijlocul fiecarui nasturas (eu am folost coada unei linguri de lemn).
Se coc in cuptorul preincalzit la temperatura medie pentru cca 15 minute. Imediat ce se scoat din cuptor se mai apasa cu degetul centrul nasturasilor ca sa se poata umple cu ciocolata.
Ciocolata alba se topeste pe baie de aburi impreuna cu cateva linguri de frisca lichida sau lapte si se umplu golurile din biscuitii scosi din cuptor. Crema de ciocolata alba se intareste o data cu racirea prajiturelelor dar ramane in acelasi timp cremoasa.
Reteta este preluata cu putine modificari de la Laura Adamache care nu numai ca are un blog elegant dar si preparate foarte bune. Multumesc Laura si Sarbatori Fericite.
foarte faini nasturasi!
delicios