Pentru ca singurul preparat pe care-l consum la KFC sunt aripioarele picante, m-am gandit sa caut o reteta mai putin laborioasa si sa le execut acasa. Asa ca m-am inspirat de aici, am facut cateva adaptari si iata ce am obtinut.
Ingrediente: 6 aripioare, un ou, o canita lapte, o canita faina, o lingura pesmet, o lingurita de sare, 0 lingurita granule de usturoi, 1/2 lingurita boia iute, o cana de apa.Cantitatile se adapteaza numarului de aripioare. Daca ramane ou batut se fac cateva bucati de paine in ou.
Mod de preparare: aripioarele se spala, se taie in trei, varful mergand la gunoi, iar restul intr-o craticioara. Intr-un vas se dizolva in apa sarea si usturoiul granule. Se toarna lichidul peste aripioare si se pun la foc pentru 10 min, dupa care se scurge apa si se lasa sa se raceasca. Intre timp intr-un vas amestecam faina cu pesmetul si boiaua iute. Intr-o farfurie adanca batem oul cu laptele si putina sare.
Dupa ce aripioarele s-au racit la tavalim prin amestecul de faina, cel de ou si din nou prin faina. Asa „imbracate” le punem la prajit intr-o craticioara cu ulei incins. Se prajesc pe ambele parti, se scot pe o farfurie si se servesc simple, cu cartofi, sos de usturoi. Cu fulgi de porumb au un aspect mai aproape de cele originale dar si asa sunt foarte crocante si bune.
Pofta buna!
Bune , foarte bune !