Ingrediente: 2 capatani mici de varza dulce, o ceapa, carne de gulas si ceva afumatura, 2 linguri de ulei, o mana de orez, sare, piper, boia dulce, 2-3 fire de cimbru, bulion.
Mod de preparare: Se curata si taie ceapa solzisori si se caleste in cele doua linguri de ulei. Se adauga varza curatata, tocata si frecata cu putina sare. Se lasa la calit sub capac dupa ce am adaugat si putina apa. Orezul se pune la fiert in apa cu sare. Carnea se taie bucatele si se prajeste in putin ulei. Peste varza si orez se presara putina boia dulce pentru culoare. Cand varza este moale, orezul fiert si carnea prajita se asambleaza.
Se ia o forma rezistenta la foc, se unge cu unt, se aseaza un strat de varza, unul de orez si unul de carne,
ultimul strat fiind varza.
In final peste toate se toarna bulionul, se aseaza firele de cimbru,
se acopera forma cu folie si se da la cuptor. Se laca la foc mic cca 20 de min dupa care se ia folia si se mai lasa la cuptor 10 min pentru a se colora la suprafata. Se serveste cu smantana si ardei iute. Merge foarte bine si putina mamaliguta.
De-abia am terminat varza (murata) calita dar reteta aceasta, sigur am s-o incerc. Cu varza dulce, deci?!
Da Mariana, cu varza dulce ca din asta am avut. Cred ca merge cu orice fel, varza sa fie. O dupamasa placuta iti doresc.