Chec a la Mary

Am primit reteta aceasta de la prietena mea Mary P care o face de multi ani si nu a dat gres niciodata.

Ingrediente: 7 oua, o cana de zahar, 2 cani faina, un pahar de ulei, zahar vanilat, praf de copt, cacao

Mod de preparare: se bat albusurile spuma intai fara zahar pana sta teapana cand se intoarce bolul. Apoi se pune cate putin din zahar pana se topeste bine. Galbenusurile freaca cu restul de zahar pana se devine o crema. Dupa care se adauga un pahar de ulei, nu mare. In final se inorporeaza in compozitia de galbenusuri, alternativ o lingura de spuma una de faina pana se termina ambele. Se pune trei sfert din compozitie intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt, restul se adauga dupa ce a fost amestecata cu o lingura cacao. Se coace in tava de chec la flacara mica. Iasa o frumusete si o bunaciune.


Eu am pus si putin rahat.

4 comentarii la „Chec a la Mary”

  1. Praful de copt il ajuta sa creasca asa frumusel. Ca textura arata tocmai bun si de facut tarta cu fructe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *