Ingrediente: 5-6 cartofi, 5 oua, 120 gr carnat afumat, 200 gr telemea de vaci, unt
Mod de preparare: se fierb cartofii in coaja, se fierb 3 oua, se rade telemeaua pe razatoarea cu ochiuri mari, se taie rondele carnatul, se bat cu furculita doua oua.
Mod de asamblare: se unge o forma rezistenta la foc cu unt din abundenta, se aseaza un rand de cartofi curatati si taiati rondele peste care se aseaza feliile de carnat si feliile de ou fiert. Se pun bucatele de unt si se presara telemea data pe razatoare. Deasupra se aseaza un alt rand de cartofi, bucatele de unt, se toarna cu lingura din oul batut si se termina cu restul de telemea. Se aseaza un „capac” de folie de alimentara de aluminiu peste forma si se tine in cuptorul preancalzit la temperatura medie cca 30 min dupa care se da la o parte folia si se mai lasa pana prinde crusta.
Se serveste calda, dar merge si rece.
ce bine arata!!! Aduc a cartofi frantuzesti:)
@Bianca-cam asa, numai ca la noi cartofii frantuzesti sunt fara carnat
Tre sa recunosc ca sunt buni, m-am lins pe degete dupa o portie ! Ore a mai ramas ceva si pe azi ??????