Galuste cu prune

Este prima data cand fac anul acesta galuste cu prune. De obicei le fac cu cartofi dar mama facea si fara, asa ca merita sa incerc. Am gasit o reteta in Carticica practica.

Ingrediente: 300 ml apa, 250 g faina, 1 ou, 3 linguri de ulei, sare, pesmet, zahar

Mod de preparare: se pune la fiert apa cu putina sare si 3 linguri de ulei. Cand clocoteste apa se toarna faina toata o data, se amesteca vartos (daca este nevoie se mai poate adauga, dupa ochi). Se lasa sa se raceasca compozitia, se adauga oul si se bate pana se incorporeaza.

Se scoate aluatul din cratita si se lucreaza pe planseta. Se face un sul, se portioneaza

si se invelesc prunele intregi sau jumatati.

Intre timp se prajeste pesmetul si se pune la fiert o oala cu apa

si cand apa fierbe se pun galustele, se lasa focul la mic, cand se ridica la suprafata se scot si se tavalesc in pesmetul prajit.

Se servesc cu zahar tos.

4 comentarii la „Galuste cu prune”

  1. WOw nu am facut niciodata gomboti cu prune fara cartofi, sigurat am sa incerc e asa de simpla reteta. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *