Ingrediente: pulpe superioare dezosate si fara piele, 5 catei mari de usturoi, ardei bulce maruntit, un praf de usturoi, 2 linguri de ulei de masline, sare, piper, marar tocat.
Acesta este ardeiul dulce maruntit, foarte bun si aromat.
Mod de preparare: se curata usturoiul, se taie marunt si se caleste in ulei. Se adauga foarte putina apa calda si se pun pulpele spalate bine si curatate de grasime. Daca nu se adauga apa, riscam sa sara uleiul in toata bucataria. Se intorc pe toate partile, se mai adauga apa, se pune capacul pe cratita si se lasa sa fiarna inabusit la foc mic. Cand pulpele sunt gata, se adauga o lingura mare cu varf de ardei dulce maruntit, sare, un praf de usturoi. Se mai lasa la fiert putin, se adauga apa daca este necesar iar in final mararul tocat marunt.
Se pot folosi si pulpele fierte in supa cu taitei, situatie in care se fierb mai putin.
Pulpele in sos de usturoi se servesc cu cartofi natur sau cu garnitura de orez.