Prajitura cu mure

Ingrediente: 5 oua, 1 cana de zahar, 2 cani faina, 1/2 cana lapte, 1/2 cana ulei, esenta de vanilie, un plic praf de copt, doua cani de mure, 0 lingura de pesmet

Mod de preparare: Faina se amesteca cu praful de copt si se lasa in asteptare. Se mixeaza ouale cu zaharul pana se albesc. Se adauga laptele, uleiul si esenta de vanilie mixandu-se in continuare. Se adauga faina in ploaie, se continua mixarea pana se omogenizeaza compozitia. Se lasa sa se odihneasca pana ne ocupam de mure. Murele spalate si foarte bine tamponate cu servet de hartie se dau prin pesmet (ca sa nu se lase la fundul prajituri). Aluatul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si deasupra se aseaza murele. Se pune tava in cuptorul incins si se coace cca 30 min la foc moderat. Cand este coapata (trece testul cu scobitoarea) se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

6 thoughts on “Prajitura cu mure”

  1. Deci de aici mirosea asa frumos a placinta cu mure 🙂 mi-a luat o gramada de timp pina am descoperit 🙂 Super arata, si cred ca a fost si delicioasa :).

  2. draga mea…am avut mure in curte si ma gandeam ce prajitura as putea face…am dat de reteta ta…am aplicat-o si a iesit….o minunatie…multumesc…pupici

  3. Reteta e simpla si foarte buna, o fac de cate ori am ocazia, am incercat-o cu mure, visine si zmeura, de fiecare data rezultatul a fost pe masura asteptarilor 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *