Cautam ceva dulce, putin pretentios si repede de executat. Asa am gasit la Laura o reteta care mi-a facut cu ochiul si m-am grabit s-o execut.
Ingrediente: 200 gr faina, 200 gr unt, 150 gr zahar, un varf de sare, 2 oua + 1 galbenus, 1 praf de copt, nutella/dulceata.
Mod de preparare: se amesteca faina cu praful de copt, sarea si zaharul. Separat se bat cele 2 oua si galbenusul cu o furculita. Se mesteca ouale cu faina si untul moale. Se obtine o crema compacta dar moale care se intinde cu lingura intr-o forma (se foloseste o tava de cca 30×19) tapetata cu unt si faina. Se fac mici adancituri deasupra aluatului cu o lingurita si se adauga nutella/dulceata in fiecare adancitura formata.
Se introduce forma in cuptorul preincalzit pentru 30-35 minute, in functie de cuptor.
Se scoate din cuptor si se taie rece. Se poate pudra cu zahar farin, dar mie mi-i s-a parut destul de dulce.
Este putin cam sfaramicioasa, dar foarte gustoasa. Merge cu o cana de lapte sau cafea la micul dejun.
Pofta buna!
Am sa o incerc si eu ca e foarte simplu si cred ca foarte buna multumesc de reteta,mi-am notat in caietul de retete,si mai astept si alte retete delicioase va pup dn.Mari.
Am sa o incerc si eu cu mamama mea pare simpla si deliceoasa. POFTA BUNA