Ieri am cumparat taitei facuti in casa si mi-am dus aminte ca de foarte multa vreme nu am facut „Taitei cu lapte”. Bunica facea foarte des, imi plac mult, nici nu stiu de ce nu am facut pana acum.
Ingrediente: 1 litru lapte, 150 gr zahar, 200 gr taitei, 2 pliculete zahar vanilat, cateva stafide, putina coaja de lamaie sau portocala
Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu zahar, zahar vanilat si coaja de lamaie. Cand clocoteste laptele si este topit zaharul, se face flacara aragazului mica si se adauga stafidele. Se pun taiteii in „ploaie”, amestecand sa nu se prinda si sa nu dea in foc. Se lasa la fiert la foc mic cca 10 min, se gusta sa fie fierti taiteii, dupa care se stinge focul. Se repartizeaza taiteii cu lapte in castronele, se lasa sa se raceasca si se serveste garnisite cu cacao sau scortisoara dupa preferinta.
Pofta buna!
Delicios !
da si mie imi plac taieteii cu lapte ,desi nu prea mai am voie acum (diabet)un sfat la firberea laptelui se pune un varf de cutit de sare .pofta.
multumesc elena pentru sfat
aaaah, cat de bun!:D imi fac si eu astazi neaparat!