Placinta cu caise

Reteta o am de la matusa, se numeste „Placinta cu visine”, dar de fapt este o prajitura cu visine foarte simpla si buna pe cate am degustat-o la Arad. Eu am facut-o cu caise si am pudrat-o cu zahar!

Ingrediente: 6 oua, 12 linguri de faina, 12 linguri zahar, 9 linguri lapte, 8 linguri ulei, 1 praf de copt, 1/2 kg visine (6-8 caise)

Mod de preparare: se freaca galbenusurile cu zaharul apoi se adauga laptele si pe rand faina. La urma se adauga uleiul si praful de copt. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in compozitia de mai sus.

Bezea pentru deasupra: la 2 albusuri 4 linguri de zahar farin si zeama de lamaie (se poate servi si pudrata cu zahar)

12 comentarii la „Placinta cu caise”

  1. Ieri vroiam sa fac ceva dulce si nu stiam ce si pentru ca aveam prin casa cateva caise m-am gandit sa fac „placinta cu caise”. A iesit foarte foarte buna, drept dovada sta faptul ca nu mai este nici o bucatica. Multumesc pentru retetele minunate pe care le postati.

  2. @lory-ups! am uitat caisele. Se pun peste compozitia turnata in tava. A crescut atat de frumos ca nu se vad in poza, dar crede-ma sunt acolo!

  3. draga mea,vreau sa sty ca in acest moment am taiat placinta pe care am facuto exact dupa reteta ta si …..E SUPERRRRRRRRRRRRRRR……!!!tin sa ii incurajez pe toty sa o preparati pt ca e foarte usor de facut si iasa bine 100%.
    multumesc pt retata:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *