Pentru ca zilele trecute sotul meu mi-a adus la cerere o galeata de afine, am dat o cautare si am gasit In bucataria Sabinei o reteta de prajitura pe care ma grabesc s-a execut. Sper sa fie la fel de frumoasa si de buna.
Ingrediente: 200 grame faina alba, 1/2 plic praf de copt, 110 grame unt , 150 grame zahar, 230 grame iaurt simplu, 1 cana afine, 3 oua, un praf de sare, 1 plic de zahar vanilat
Mod de preparare: Se mixeaza untul (la temperatura camerei) si se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat. Cand amestecul devine spuma, se pune cate un ou si cate putin iaurt, continuandu-se mixarea. Faina se amesteca cu praful de copt apoi le incorporam treptat in compozitia de unt si ou. Se adauga putina sare.
Se tapeteaza o tava de chec cu ulei si faina si se toarna o patrime din aluat se presara afine (scurse foarte bine) si se acopera din nou cu aluat. La final se presara deasupra prajiturii afine.
Se introduce tava in cuptorul preancalzit si se coace la foc potrivit pana cand devine rumena. Daca trece testul cu scobitoarea prajitura este coapta.
Se serveste ca atare sau pudrata cu zahar farin.
imi inchipui ce repede a fost devorata,eu una asa as fi facut!
@alison-nu a fost devorata prea repede ca nu avea frisca! Oricum, nu mai este.
Salut. Daca vrei sa facem schimb de linkuri, te rog anunta-ma.
Felicitari pentru blog.
@Retete ilustrate-adresa a fost adaugata.