Prajitura cu visine

Pentru ca am intrat in posesia unor visine frumoase, m-am inspirat de la Criss si am facut o prajitura buna……

Ingrediente: 3 oua, 10 linguri zahar, 7 linguri ulei, un iaurt mic natural, 14 linguri faina, 1 praf de copt, 2 pachetele zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, 500 g visine, 6 albusuri (stranse de ceva vreme si congelate).

Mod de preparare: se bat ouale cu zaharul, vanilia, uleiul, se adauga apoi iaurtul si in final faina amestecata cu praful de copt. Se mixeza pana compozitia devine omogena, dar nu trebuie sa curga de pe palele mixerului. Daca este prea subtire se adauga o lingura de faina, iar daca este prea groasa se adauga putin lapte. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se pun visinele scurse.

Se pune prajitura in cuptorul preincalzit, la foc mic iar cand e aproape gata se pune deasupra bezeaua. (la 6 albusuri se pun 12 linguri zahar). Se mai pune in cuptor aproximativ 10 minute pana bezeaua devine usor aurie.

Cand este gata se scoate din cuptor si se taie rece.

Arata bine si este foarte gustoasa, desi spuma nu s-a batut tare.

2 comentarii la „Prajitura cu visine”

  1. Incredibil…aceeasi reteta am prestat-o si eu, joi…3 oua, un pahar cu albusuri , 2 cani zahar, 2 cani cu faina amestecata cu 2 pf. de copt, coaja de lamaie, o ceasca cu ulei si una cu lapte batut, zahar vanilat, 1 kg de visine( cred ca au fost mai putine), cateva caise si o rondela de ananas facuta bucati mici. Mi-a iesit o tava de aragaz si o tava dreptunghiulara, mai mica putin…E drept ca n-au iesit prea inalte, cum mi-ar fi placut dar super bune! ”Incredibil…aceeasi reteta” se refera la denumirea prajiturii si a albusurilor pastrate la rece!

  2. Si eu o fac aceasta prajitura dar nu am incercat niciodata cu bezea…o idee fff buna sigurat am sa o probez!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *