Prajitura cu mure

Ingrediente pentru blat: 2 oua, 1/2 cana zahar, 1/2 cana faina, 2 linguri ulei, 2 plicuri zahar vanilat, o lingurita praf de copt.

Pentru crema: 2 plicuri da budinca de capsuni, 800 ml lapte

Pentru ornat: 250 ml frisca, mure.

Mod de preparare: se mixeaza ouale cu zaharul pana se dubleaza volumul, se adauga uleiul si zaharul vanilat. Se mixeaza in continuare obtinandu-se o pasta subtire. Se adauga o jumatate din cantitatea de faina si praful de copt stins cu putin otet, dupa care se adauga si restul de faina. Se mixeaza bine.

Aluatul trebuie sa curga. Daca este prea gros se adauga putin lapte. Se pune aluatul intr-o tava rotunda sau dupa preferinta, unsa si tapetata cu faina si se coace in cuptorul preancalzit, la temperatura mica. Cand blatul este gata, adica trece testul cu scobitoarea, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se racoreasca. Se pune blatul pe un platou, se insiropeaza cu sirop facut din apa, zahar si vanilie.

Se face budinca dupa reteta de pe plic. Eu am pus si putin sirop lasat de mure, pentru culoare. Peste blat se aseaza fructele, budinca si deasupra frisca batuta. Se niveleaza si se orneaza cu fructe.

Reteta este preluata de la Ariana de pe Cafeaua Virtuala, cu cateva modificari. Multumesc, este foarte buna.

12 comentarii la „Prajitura cu mure”

  1. Cata faina pui? In reteta ai precizat 1/2 faina, dar sincer iti spun, masuratoarea nu ma ajuta. Ai putea fi mai precisa, te rog?
    Multumesc

  2. Multumesc frumos!! Tocmai am facut tortul si a iesit minunat. N-am gasit budinca de capsuni dar am inlocuit-o cu budinca de vanilie in care am zdrobit cateva blackberryes. Acest tort este absolut grozav si usor de facut, pana si eu, un absolut incepator, am reusit sa-l fac. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *