Am gasit aceasta reteta pe blogul unei culinarese pe care eu o indragesc tare mult, Furnicuta Boscodina, am facut cateva modificari obiective, m-am pus la treaba si sper ca si voua sa va placa rezultatul la fel de mult ca si mie.
Ingrediente pentru inghetata: 125 ml de apa, 100 g de halva de ciocolata, 75 g de zahar+ 3 linguri, 1 praf de sare, 3 galbenusuri, 250 ml de frisca lichida, 1 zahar vanilat.
Pentru crema de ciocolata: 140 g de ciocolata neagra, 80 ml de frisca lichida
Mod de prepararea: Se face un sirop pe foc din 100g de zahar, apa si halva. Galbenusurile se bat cu cele 3 linguri de zahar si praful de sare pana se albesc, adaugam treptat siropul de halva racit pana se va forma o crema lunga. Batem frisca cu zaharul vanilat si apoi incorporam usor cu ajutorul unei spatule crema de galbenusuri si halva. Se pune compozitia in caserole si se da la congelator.
Intr-o craticioara asezam ciocolata bucatele si frisca, dam la foc mic pana ce ciocolata este complet topita.
Lasam sa se racoreasca.
Scoatem de la congelator inghetata, turnam deasupra sosul de ciocolata si servim.
Pofta buna!
Bine ati revenit! Chiar asteptam o noua reteta….delicioasa!!!
@Marcela-bine te-am regasit. Daca faci inghetata ai grija cum jonglezi cu zaharul ca este cam dulce. In cea originala erau 100 gr+3 lg. Eu am pus 79 gr+3 lg si a fost destul de dulce. Asta depinde de fiecare cum doreste.
Arata tare bine si ideea cu crema de ciocolata e deosebita! :) Felicitari si o saptamana exceptionala!
@boscodina-multumesc