Prajitura „Negresa”

Reteta este preluata de pe un plic de cacao de la Dr.Oetker la care am facut mai muuuuulte modificari.

Ingrediente: 250 gr margarina, 400 gr zahar, 5 linguri cacao, 200 ml lapte, 4 oua, 200 gr faina, 5 linguri de nuca prajita si macinata, 1 plic praf de copt, un plic zahar vanilat.

Mod de preparare: se pune la fiert margarina impreuna cu zaharul, laptele si cacao. Dupa cateva clocote, compozitia se ia de pe foc si se pune la racit. Se pastreaza putin din acest sirop. Cand este rece se adauga pe rand galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata si albusurile batute spuma.

Aluatul se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt la foc potrivit timp de cca 25-30 min. Cand este aproape gata (trece testul cu scobitoarea) se scoate din cuptor, se toarna cu lingura siropul pastrat, se intinde pe toata suprafata si se introduce din nou la cuptor tava pentru inca  cca 5 minute.

Cand prajitura este gata se scoate din cuptor si se taie rece. Se orneaza dupa preferinta. Eu am stropit cu glazura din ciocolata alba (75 ml frisca lichida si 100 gr ciocolata alba)  si nuca maruntita.

Si cu putina frisca

Distribuie pe:

30 de comentarii la „Prajitura „Negresa””

  1. o fac asta seara dar cu cola cauo ca sunt in spania si nu gasesc cacao va zic cum iese ………….momentan e buna compozitia….

  2. buna.ii raspund doamnei Mari din spania ca,cacao pura fara zahar gaseste in magazinul :MERCADONA ,dar iese bine si cu cola cao numai ca tre sa ai grija la cantitatea de zahar .reteta este una reusita.mama mea ne facea cand eram mici .super :)))))))).

    1. @diana-sa nu deschizi niciodata cuptorul in primele 15-20 minute. In rest ce sa spun, totul depinde si de faina, praf de copt, oua….Succes in continuare.

  3. in seara asta fac si eu nu am mai mancat de 11 ani mama o facea tare buna deasupra punea albusuri batute de venea bezea tare buna multumesc pt reteta

  4. Arata bine sa vedem cum va fi cand se raceste, si inca ceva a crescut mai tare pe mijloc si cand am infipt scobitoarea sa lasat nu inteleg de ce

  5. a iesit buna prajutura fata de alte retete ce le-am facut ,a fost laudata de colegii de servici .o sa mai fac aceasta reteta

  6. Multumesc pt. reteta!!!!!! Am facut aceasta prajitura si mi-a iesit excelenta. Eu locuiesc in Germania ,am adus la scoala ‘NEGRESA’ nemtii au fost super incantati si eu la fel, am avut un super mega succes.
    MULTUMESC !!!!!!!!!!!!!!

    1. @Cristina-ma bucur ca ai incercat „NEGRESA” si mai ales ca ti-a placut. Te astept sa incerci si alte retete. Numai bine.

  7. Nu imi creste si am facut exact cum scrie. nici ca am sa mai incerc. am terminat gata. macar am incercat. ms oricum. Paste fericit!

  8. Eu am incercat asta seara, cand negresa a inceput sa creasca o prietena de-a mea a deschis cuptorul iar pe urma a inceput sa dea inapoi si sa incruzit, in loc de blat a iesit ceva care parea ca este crud la mijloc…..oare s-a facut asa din cauza ca a deschis cuptorul sau am facut eu ceva gresti??

  9. @Oana-nu-ti pierde speranta. Daca ai respectat cantitatile si modul de lucru sigur trebuie sa-ti reuseasca. Dupa cum vezi a fost incercata si de alte gospodine si au fost multumite. Sigur din cauza ca a fost deschisa usa cuptorului s-a intamplat „catastrofa”. Succes in continuare.

  10. Cand am incercat prima data prajitura sa lasat un pic pe mijloc din aceiasi cauza ca la oana , am deschis cuptorul dupa 15 min, am facut parjitura de peste 15 ori si nu am avut probleme. Ca sa fiu sigur ca nu se mai lasa nu deschid cuptorul decat dupa ce trec 20 min, in acest timp cuptorul este reglat pe mijloc. Oana mai incearca pentru ca e pacat sa pierzi ceva atat de bun, eu nu stiu sa gatesc dar prajitura am facut-o deaorece doream sa ii fac o surpriza sotiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *