Prajitura cu nuca si finetti Nelica

Prietena mea Nelica, o gospodina desavarsita,  mi-a facut cadou de Pasti o prajitura foarte buna, mi-a dat reteta si urmeaza s-o execut si eu.

Se face un blat din 7 albusuri batute spuma, 12 linguri zahar si 6-7 linguri faina.

Crema se face din 7 galbenusuri, 10 linguri zahar, un plic zahar vanilat care se fierb pe foc mic in 100 ml lapte. Cand se raceste se adauga un pachet unt.

Intr-o tava se pune hartia de copt unsa cu unt peste care se pun nuci taiate pe lung (care in prealabil au fost putin prajite). Se bune blatul preparat dupa descrierea de mai sus si se coace in cupotorul preancalzit cca 30 min la temperatuta mica. Dupa ce s-a racit blatul se rastoarna cu nuca in sus, se unge cu un strat subtire de finetti, peste care se intinde crema de mai sus si un start subtire de frisca bine batuta. Se decoreaza sau nu cu ciocolata rasa.

Distribuie pe:

13 comentarii la „Prajitura cu nuca si finetti Nelica”

  1. Please, pretty please, ce marime e tava in care ai facut-o? Poti sa postezi si o sectiune? Pleeeaseeeee…

  2. buna,
    am vrut sa spun ca ma facut si eu azi prajitura mi-a iesit super este delicioasa insa pentru blat nu ajunge 30min.puteti lasa putin mai mult ca daca nu v-a fi foarte moale. Eu am pus multa nuca si a mai luat putin din dulceata data viitoare am sa incerc reteta dar cu un blat de tort, oricum mersi de reteta este grozava .

  3. @mausi-bine ai benit in bucataria mea. Ma bucur ca ti-a placut. Eu nu am facut-o inca dar am mancat o tava intreaga cu familia mea si s-a topit in gura.

  4. mersi, sa sti ca am facut foarte multe din retetele mamei tale si sint extraordinare, multe imi amintesc de cind eram si eu copila in romänia. Da si noi am mincat mai ales eu care sint o mincaciosa 🙂

  5. Merci mult Ghiocel! *pupici*
    Wow, da’ ce galbena e crema doar de la galbenusuri, banuiesc ca ai folosit din cele de tara.

  6. Mersi mult ca ai postat si sectiunea – cu ochii la galbenul ala grozav am uitat sa si multumesc, rusine sa-mi fie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *